Persoonlijk, uitgepuurd & grafisch

-kiiv-

We zijn een ontwerpstudio die zich toespits op huisstijlen in textiel. Van concept tot eindproduct dragen wij zorg voor jouw project.

Wie zijn we?

kiiv werd opgericht door Klaartje Busselot en staat voor op en top Belgisch designtextiel.

Wat mag je verwachten?

De collecties worden in samenspraak met jou gecreëerd.
Dit wil zeggen dat we samen op pad gaan en de mooiste collecties ontwikkelen speciaal voor jou.

Projecten

Voor Gewoon Guillaume haalde Klaartje haar inspiratie uit Gent en de opzet van dit project.

Wie zijn we?

kiiv werd opgericht door Klaartje Busselot en staat voor op en top Belgisch designtextiel, ontworpen met liefde en gemaakt met passie en precisie.

In haar zoektocht naar persoonlijk en uniek interieurtextiel, kwam Klaartje tot de conclusie dat dit niet werd aangeboden op de markt. kiiv wil hierin verandering brengen door een unieke huisstijl voor textiel te ontwerpen waarbij aandacht voor duurzaamheid en het milieu van cruciaal belang zijn.

Wat mag je verwachten?

Het textiel van kiiv worden uitsluitend op vraag van de klant gemaakt. Elk design wordt door Klaartje zelf ontworpen en wordt in samenspraak met de klant gecreëerd. Haar inspiratie voor het ontwerp haalt ze uit de ruimte waar het textiel zal gebruikt worden. Dit kan een product of een ander element zijn uit de omgeving zowel binnen als buiten het pand. Het kan echter evengoed een onderdeel van de geschiedenis van het pand of de eigenaars zijn.
In al haar ontwerpen is de interactie tussen functionaliteit, verbeelding en materiaal van primordiaal belang, waardoor plaatsen of kamers juist nog unieker en persoonlijker worden. Dit kan door ze meer warmte te geven, te laten opgaan in het geheel of net iets te maken dat qua stijl & kleur haaks staat op het interieur. De textielcollecties zijn dus zeker niet trendgevoelig maar uniek en ontworpen met het oog op duurzaamheid.
Eens het ontwerp is goedgekeurd door de klant zal het ontwerp digitaal geprint worden op een (brandwerende) textielsoort naar keuze. Er is een ruime waaier aan stoffen gaande van katoen, polyester, linnen, fluweel, zijde, kant…
Daardoor wordt er enkel geproduceerd wat nodig is en is er geen onnodige verspilling van textielverf waardoor we ook kunnen spreken van een ecologisch proces. Zowel het ontwerp als het vervaardigen van het eindproduct gebeurt enkel en alleen in België.

Portfolio

Bodo
Bodo
Resto, Gent
MOK
MOK
koffiebar, Brussel & Leuven
Provence-escapes
Provence-escapes
Vakantiehuizen, Provence FR
Gewoon Guillaume
Gewoon Guillaume
Belevingshuis, Gent

Loved by